2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Harrison Ford nyerte az elnökválasztást

Harrison Ford nyerte az amerikai elnökválasztást a moziban; a Moviefone internetes magazin felmérése szerint a színészek közül ő lenne a legalkalmasabb az Egyesült Államok elnöki posztjára.
2008. október 27. hétfő 06:31 - Hírextra
Harrison Ford egy hihetetlenül kemény fellépésű elnököt alakított az 1997-es Air Force One (Az elnök különgépe) című filmben, amelyben szembeszállt a repülőgép-eltérítő terroristákkal. Az internetes szavazásra 1,1 millió voks érkezett, a szavazók 24 százaléka szerint Ford lenne a nyerő az elnöki posztra.

A második helyet 16 százalékkal Morgan Freeman szerezte meg; emlékezetes elnökszerepe volt az 1998-as Deep Impact című filmben, amelyben megmentik a Földet egy üstökös becsapódásától.
"Úgy tűnik, mindenki olyan elnökre vágyik, akiből azonnal határozott főparancsnok lenne" - mondta a felmérés alapján Scott Robinson, a Moviefone képviselője. Mint rámutatott: jóllehet a valóságban a gazdasági válság a legfontosabb probléma, olvasóik a szívükkel szavaztak, "egy ideális világban az lenne jó, ha olyan elnökünk lenne, aki megmutatja, hogy belevaló".

Az amerikai mozinézők szerint a harmadik legrátermettebb színész az elnöki poszt elnyerésére 15 százalékkal Michael Douglas, aki a The American President (Szerelem a Fehér Házban) című 1995-ös filmben lépett az elnök szerepébe. A negyedik Bill Pullman lett, ő az Independence Day (A függetlenség napja) című filmben volt amerikai elnök; a szavazatok 12 százalékát kapta.

Hollywood mindenesetre már előbbre jár a valóságnál: Morgan Freeman azon kevés afro-amerikai színészek egyike, aki már látható volt az amerikai elnök szerepében a mozivásznon. Barack Obama, a Demokrata Párt elnöke történelmet ír, ha novemberben nyer, és az első fekete bőrű elnök lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását