2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elégedett a WADA-elnök

A doppingellenes küzdelem sokat fejlődött az utóbbi négy évben, az ellenőrök "ügyesebbek" lettek a tiltott szerekkel élők leleplezésében - közölte csütörtökön Pekingben John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke.
2008. augusztus 7. csütörtök 17:10 - Hírextra
"A WADA doppingellenes kódexének elfogadása, az új stratégia és új technikai eszközök bevezetése együtt nagyobb elrettentő erővel bír a csalókkal szemben" - jelentette ki Fahey az olimpia megnyitója előtti napon. "Az Athéntól Pekingig vezető utat sok siker jellemezte, egyebek között a kódex elfogadása. Naivak lennénk, ha azt várnánk, hogy Pekingben ne legyenek doppingesetek, ugyanakkor biztosak lehetünk abban, hogy az utóbbi négy év fejlődésének köszönhetően ma már nagyobb eséllyel leplezhetők le a csalások. Bizonyos fokú elégedettséggel tekinthetünk vissza az elmúlt négy évre. Annak ellenére, hogy sok doppingeset történt az utóbbi hónapokban, a dopping elleni világméretű küzdelem óriásit lépett előre" - tette hozzá az ausztrál szakember.

Fahey elmondta: az a stratégia, hogy célba vesznek bizonyos sportolókat, hírszerző tevékenységen és a kormányokkal való együttműködésen alapszik, de a fejlődésben szerepe van a gyógyszercégekkel való kooperációnak is.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását