2024. március 29. - Auguszta

A doppingvadászoknak a szobaszám is kell

Elkészült az olimpiai faluban a magyar csapat szobabeosztása, amelyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) felé is jelenteni kell.
2008. július 30. szerda 10:12 - Hírextra
Molnár Zoltán csapatvezető elmondta, hogy az olimpiai időszakban, azaz július 27. és augusztus 24. között minden eddiginél szigorúbb doppingellenőrzésre, mintegy 4500 vizsgálatra számíthatnak a versenyzők. A holléti nyilvántartásban pontosan fel kell tüntetni, hogy a sportolók melyik épületben, melyik szobában laknak.

"A szobabeosztást szerencsére már elkészítettük, nem volt könnyű, hiszen a sportági igények mellett a férfiak és nők megfelelő elhelyezését is figyelembe kellett venni, de a lakásokra, illetve szobákra már a névkártyákat is kihelyeztük. Így a WADA pontosított kérésének is eleget tudtunk tenni" - olvasható a MOB honlapján.

Molnár Zoltán hozzátette, megkapták a magyar csapat létszáma után járó nyolc gépkocsit, hozzá 16 sofőrt. A kajak-kenusok számára rendelkezésre bocsátott két autó is váltja majd egymást a Sunji olimpiai regattapálya közelében.

"A csapatok megkapták az olimpikonokat szállító különbuszok pontos menetrendjét is, amit gondosan tanulmányozni kell, hogy melyik számú járat hová, hány percenként indul, és mennyi idő alatt ér a színhelyhez. Megnyílt a falu központjában a sportinformációs pult, ahol a sportágvezetők átvehetik a versennyel kapcsolatos valamennyi hivatalos értesítést. Többek között a technikai értekezletek időpontját, ahol a sorsolásokat, futambeosztásokat készítik, s minden további, a versenyek lebonyolításával összefüggő tájékoztatást. Itt szerezhetnek tudomást a sportágvezetők az edzésbeosztásról is. Ezt az illetékes nemzetközi sportszövetségek az előzetesen benyújtott igények alapján készítik el."

Értékes segítséget kapott a magyar csapat önkéntesek csoportja Katalin Duan személyében. A kínai-magyar lány ötéves korában szüleivel együtt került Magyarországra, jelenleg az Amerikai Gimnázium harmadikos tanulója Nagykovácsiban. Tökéletesen beszél magyarul és kínaiul, utóbbi pedig az olimpiai faluban rendkívül sokat számít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását