2024. június 21. - Alajos, Leila

87 ország ratifikálta az UNESCO doppingellenes konvencióját.

Eddig 87 ország - köztük Magyarország is - ratifikálta az UNESCO doppingellenes konvencióját.John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke szerdán Pekingben közölte, hogy az aláírók száma immár 90-re emelkedett, az Egyesült Államok, Kuba
2008. augusztus 6. szerda 08:49 - Hírextra
John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke szerdán Pekingben közölte, hogy az aláírók száma immár 90-re emelkedett, az Egyesült Államok, Kuba és Belgium csatlakozásával, az ő ratifikálásukat hamarosan hivatalosan is regisztrálják.

Fahey, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közgyűlésének 120. ülésszakán szólalt fel, emlékeztetett arra, hogy 2003-ban, a doppingellenes világkonferencián 190 ország vállalt kötelezettséget a dokumentumnak még 2006 előtti törvénybe iktatására.

Az Egyesült Államok ratifikálása kulcskérdés Chicago 2016-os olimpiarendezési jelöltsége szempontjából, mivel a NOB immár követelményként írja elő minden jelöltnek a konvenció aláírását.
Jacques Rogge NOB-elnöke üdvözölte, hogy hazája, Belgium is csatlakozott a megállapodáshoz, és felszólította valamennyi országot: gyorsítsák meg a ratifikációs folyamatot.

Május közepén a WADA vezetői reményüket fejezték ki, hogy a pekingi olimpia idején elérik a 100 aláírót.Az UNESCO-konvencióhoz való csatlakozás eszköz a kormányok számára a WADA nemzetközi doppingellenes kódexének elfogadásához, mivel sok olyan ország van, amely törvényei szerint egy magánszervezet - mint például az ügynökség - dokumentumát nem emelheti jogerőre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását