2024. március 29. - Auguszta

Kiket is érdekel az olimpia?

Bár Magyarország hagyományosan jól szerepel az olimpiákon, vegyesek a magyarok érzései az a világ legfontosabb sporteseményét illetően: közel ugyanannyian vannak ugyanis - a lakosság egynegyede -, akik naprakészen követik majd a versenyszámokat, mint akik
2008. augusztus 6. szerda 07:11 - Hírextra
A felmérés szerint az athéni nyolc aranynál kevesebbre számítanak az emberek: egy átlagos magyar polgár szerint hét aranyéremmel tér majd haza a magyar küldöttség Pekingből.

Csak minden negyedik magyart hozza lázba az olimpia, derül ki a július első felében 1000 fő megkérdezésével végzett vizsgálatból. A lakosság négy, nagyjából azonos méretű csoportra osztható a nyári játékokhoz fűződő viszonya alapján: 25 százalékukat nagyon érdekli az olimpia, és igyekszik minden versenyszámot megtekinteni. 23 százalékuk csak a magyar sportolókra kíváncsi, 27 százalékuk véletlenszerű közönsége a versenyeknek, míg 25 százalékukat hidegen hagyja az esemény - írja a napilap.

A napilapban közölt felmérés tartalmazza azt is, hogy a válaszadók neme erősen meghatározza az érdeklődés mértékét. Míg a férfiak több mint egyharmadát érdekli nagyon az olimpia, addig a nőknél ez az arány csak 16 százalék.

A felmérésből az is kiderült, hogy az érdektelenség "korral jár".Az idősek egyharmadát, a középkorúak egynegyedét, míg a fiataloknak csak egyötödét hagyja hidegen a világ legrangosabb sporteseménye. A sport szeretetét az iskolában eltöltött évek is fokozzák: minél magasabb valakinek az iskolai végzettsége, annál valószínűbb, hogy követi a pekingi eseményeket - tartalmazza a felmérés.

A Népszabadságban közölt kutatás arra is rákérdezett, hogy milyen a támogatottsága egy esetleges 2020-as budapesti olimpiának. A megkérdezettek fele szimpatizál egy hazai rendezésű olimpia gondolatával, és csupán a lakosság 6 százaléka nem tud véleményt nyilvánítani a kérdésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását