2024. április 19. - Emma

Fess magyarok

A magyar nők piros, fehér, szürke virágos kosztümben, a férfiak pedig elegáns fehér-fekete öltönyben vonulnak majd a pekingi olimpia pénteki megnyitóján.
2008. augusztus 5. kedd 13:48 - Hírextra
Az olimpiai formaruhák megalkotására még tavaly pályázatot írtak ki, a megbízást Makány Márta divattervező nyerte el. Három cég nyolc pályázata közül lett a divattervező a győztes, aki amúgy már évek óta tervezi Szávay Ágnes teniszező ruháit.

Nem mindegy, hogy miként fest az olimpiai csapat a megnyitón - milliárdok nézik majd a nyitó és záró ünnepséget - és általában a hivatalos eseményeken. Előfordultak olyan olimpiák, amikor egyesek szerint kissé régimódinak és túlságosan konzervatívnak tűnt a magyar csapat formaruhája. A mostani öltözékeket kifejezetten vidámra tervezte Makány Márta, mert amint az MTI munkatársának hangsúlyozta, az olimpia a sport örömünnepe.

A színek kiválasztásánál nem direktben a nemzeti színeket alkalmazta, de a kiválasztott tiszta selyem spanyol alapanyag mintája, a pipacs tipikusan magyar virág. Két elegáns öltözéket kapnak a hölgyek és a férfiak, akik a fogadásokon és más ünnepélyes alkalmakkor is viselik ezeket a többrészes ruhákat. A tervezésnél olyan alapanyagot választott ki, amely alkalmazkodik a várhatóan fülledt, meleg, pekingi időjáráshoz, tehát természetes nedvszívó, de elegáns kelmét, mint a tisztaselyem és a gyapjú-tisztaselyem keverék.

Makány Márta ma az egyik legkeresettebb magyar divattervező, aki 1995-ben nyitotta meg első szalonját. Valaha festőnek készült, a színek szerelmese. Nagyon szereti öltöztetni a hírességeket, különösen a férfiakat - az ő kezdeményezésére vették fel a Magyar Iparművészeti Egyetemen a vizsgamunkák közé a férfikollekciót.

Erőssége az esküvői ruha és az alkalmi ruha. Több cég számára is tervezett már munkaruhát, formaöltözéket. Számos tévéprodukció szereplőit öltözteti. Kihívásnak tekinti azokat a megbízásokat is, ahol kötöttek a feltételek és számos előírásnak kell megfelelni, ilyen volt az olimpiai formaruhák megalkotása is.

Az sem mindegy, hogy mit viselnek a hölgyek a ruha alatt. Az egyik leghíresebb német-magyar fehérneműgyártó vállalat termékeit teszteli az olimpia idején a magyar csapat. Különböző sportokhoz különböző típusú melltartó ajánlott - tudta meg az MTI tudósítója.

Ha melltartó nélkül fut valaki, 8 és fél centit mozognak a keblek, a szalagok megnyúlhatnak, a mellek megsüllyedhetnek. Ezt a nem kívánatos hatást egy jó sportmelltartó 50 százalékkal csökkentheti.

Az intenzív mozgáshoz - labdajáték, futás, tenisz, lovaglás - a széles, alápárnázott, háton keresztbe is hordható vállpántú, Power nevű fazont ajánlják a fehérnemű-tervezők - tájékoztatta az MTI-t a Felina sajtófőnöke, Sipos Mária. A fitneszstúdiókhoz vagy a kerékpározáshoz a varrat nélküli, kényelmes, mégis optimális tartású, úgynevezett Spiritet javasolják.

A könnyű mozgáshoz, sétához, jógázáshoz a top jellegű, előformázott, Motion fantázianévre hallgató modell ajánlott.A Coolmax nevű környezetbarát alapanyag garantálja, hogy a felvett izzadtság észrevétlenül elpárologjon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását