2023. szeptember 25. - Eufrozina, Kende

Három nyelven élőben

A pekingi olimpia összes sporteseményét kínaiul, angolul és franciául is élőben közvetíti majd a kínai televízió - közölte az ötkarikás játékok szervezőbizottsága (BOCOG).
2008. július 29. kedd 20:15 - Hírextra
"Több mint 70.000 hang és videofelvételből álló, néhányezer órányi lejátszási időt kitevő adatbázist hoztunk létre. Minden eseményhez speciális hangokat és képi anyagokat biztosítunk" - mondta Csao Tung-ming (Zhao Dongming), a BOCOG kulturális programokért felelős igazgatója.

A három nyelven történő közvetítésekhez a szervezőbizottság egy televíziós szakemberekből álló csapatot állított össze. A sportesemények előtt és a versenyek szüneteiben pedig többek között harcművészeti-, akrobatikai- és táncos bemutatókat tartanak.

A pekingi szervezők óriáskivetítőkkel igyekeznek kárpótolni azokat, akik nem jutottak belépőhöz. A főváros különböző pontjain felállított - jelenleg reklámfelületként használt - videofalakon, és a metrómegállókban, valamint a metrószerelvényeken lévő LCD-kijelzőkön is láthatóak lesznek a versenyek.

Csao Tung-ming végül bejelentette, hogy az olimpiai létesítmények tereprendezése több mint 90 százalékban elkészült, a hátralévő kertészeti munkálatokat pedig a hét végére fejezik be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását