2024. április 26. - Ervin

Veres János a Hír TV kapcsán

A csatorna felvételén Helmeczy László Tóth Viktornak - a pénzügyminiszter kabinetfőnökének - megbízásából beszél egy Miklós nevű személlyel két riporter adósságával kapcsolatban.
2008. augusztus 3. vasárnap 07:50 - Hírextra
Nem reagált érdemben Veres János pénzügyminiszter szombaton a Hír TV pénteki riportjával kapcsolatos újságírói kérdésekre. A Független Hírügynökségnek ugyanakkor az ügyben érintett Helmeczy László ügyvéd azt mondta: nincs oka a magyarázkodásra, viszont felszólította a Hír TV-t, hogy álljon elő bizonyítékaival, vagy jelentse fel.

A Hír TV pénteken este mutatta be azt a felvételt, amelyen Helmeczy László Tóth Viktornak - Veres János kabinetfőnökének - megbízásából beszél egy Miklós nevű személlyel. A beszélgetésben - a Hír TV értelmezése szerint - arról van szó, hogy az ügyvéd megbízója hajlandó kifizetni két televíziós riporter adósságát, ha cserébe tetten tudják érni a riportereket, amint azok autójában kábítószer található.

Veres János szombaton úgy reagált, hogy a pénteken kiadott közleménye az iránymutató az ügyben. A közlemény szerint "Tóth Viktort, Veres János munkatársát hónapokkal ezelőtt megkereste egy Barát Miklósként bemutatkozó személy. A találkozót követően Barát Miklóssal nem Tóth Viktor, hanem megbízásából egy ügyvéd tárgyalt. Barát Miklós által tett ajánlat megismerése után az ügyben rendőrséghez fordultunk, hivatalos feljelentés történt. A rendőrség vizsgálatának eredménye mind ez ideig nem ismeretes. Minden más állítás az üggyel kapcsolatban bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád, és a hatóság félrevezetésének kategóriáját."

Helmeczy László a Független Hírügynökségnek megerősítette, hogy Tóth Viktor megbízásából tárgyalt Barát Miklóssal, akinek állítása szerint a két riporter kábítószer-fogyasztó, de nem fizetnek. Az ügyvéd elmondta: az első tárgyalás után rendőrségi feljelentést tettek még tavasszal, mert ha nem ezt teszik, akkor tulajdonképpen bűnpártolást követtek volna el. Helmeczy László hozzátette: a feljelentésről tájékoztatták Barát Miklóst is.
Forrás: Híradó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását