2024. május 17. - Paszkál

Gyurcsány Koreával tárgyal

A Sándor-palotában kezdte budapesti programját a dél-koreai miniszterelnök, aki Gyurcsány Ferenc meghívására érkezett hivatalos, egynapos látogatásra a magyar fővárosba kedden. Han Dok Szu tárgyalásainak egyik fő témája a két ország közötti gazdasági együ
2007. szeptember 18. kedd 12:27 - Hírextra

A dél-koreai kormányfőt Sólyom László államfővel folytatott tárgyalása után katonai tiszteletadással fogadják a Hősök terén, ahol megkoszorúzza az Ismeretlen Hősök Emlékművét.

Ezután Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyal az Országházban.

A gazdasági együttműködés mellett szó lesz az aktuális világpolitikai helyzetről és a felek áttekintik a kétoldalú kapcsolatokat.

Dél-koreai kormányfő legutóbb három éve járt Magyarországon, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pedig 2005 tavaszán tárgyalt Szöulban.

A közép-európai térségből Magyarország Dél-Korea legnagyobb kereskedelmi partnere. Koreai cégek 2007-ig mintegy 1,4 milliárd euró értékben fektettek be és körülbelül nyolcezer munkahelyet hoztak létre Magyarországon. A nagyvállalatok között jelen van az elektronikai Samsung és a gumigyártó Hankook is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását