2024. május 19. - Ivó, Milán

Maradnak az LMP ajánlószelvénygyűjtő-pontjait

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint törvénytelen az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői állásfoglalása arról, hogy nem lehet ajánlószelvényt gyűjteni munkahelyen; az LMP azonban nem számolja fel a gyűjtőpontjait.
2010. február 23. kedd 17:53 - HírExtra
Schiffer András, az LMP országos listavezetője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: törvénytelen az OVB azon állásfoglalása, amely szerint nem lehet ajánlószelvényeket gyűjteni munkahelyeken, így például könyvesboltokban vagy italkimérésekben sem. Szerinte az állásfoglalás szembemegy a jogalkotó eredeti szándékával, a liberális jogállamiság eszméjével, és tovább szűkíti a politikai kínálatot.
Az LMP nem számolja fel a gyűjtőpontjait - jelentette ki a listavezető.

Schiffer András úgy vélekedett, 1989-ben a választójogi törvényben azért fogalmazták meg a munkahelyeken való ajánlószelvény gyűjtésének tilalmát, hogy ne lehessen a függő helyzettel visszaélve politikai állásfoglalásra késztetni a munkaviszonyban lévőket. Kiemelte, munkahelyeken nem gyűjtenek ajánlószelvényeket, egy üzletben vagy egy kocsmában a munkaviszonyban állóktól nem kérnek ajánlószelvényt, itt a vendégek adhatják le önként ezeket.

Elmondta még, hogy a szervezet gyűjtőpontjait egyre intenzívebben keresik föl, hogy leadják a szelvényeket. "Nem hátrálunk meg, a kampányt úgy folytatjuk, ahogy eddig" - fogalmazott.
Egyébként több párt, illetve jelölt is felsorolta a honlapján vagy a szórólapjain, hogy mely üzletekben, kávézókban, kocsmákban vagy akár szépségszalonokban lehet leadni számára ajánlószelvényeket, és bár az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint munkahelyeken munkaidőben tilos a gyűjtés, a testület állásfoglalása nem kötelező a többi választási szervre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását