2024. április 26. - Ervin

Levegőn a "kemény mag"

Feltételesen szabadlábra helyezték szombaton Nathalie Ménigont, az Action Directe nevű francia szélsőbaloldali fegyveres szervezet "kemény magjának" egykori tagját, aki több mint 20 évet töltött börtönben.
2008. augusztus 3. vasárnap 07:42 - Hírextra
Az 51 éves Ménigont kétszeres életfogytiglanra ítélték George Besse, a Renault elnöke 1986-os meggyilkolásáért. A feltételes szabadon bocsátással kapcsolatos rendszabályok, jelentkezési kötelezettségek öt évre lesznek érvényesek. A feltételek közé tartozik az is, hogy nem beszélhet a sajtónak azokról az eseményekről, amelyek miatt elítélték és nem is írhatja meg őket.

Az Action Directe "kemény magját", Méningont, Jean-Marc Rouillant, Georges Ciprianit és a 2006-ban meghalt Joelle Aubront 1989-ben ítélték el Besse meggyilkolásáért, öt évvel később pedig újabb életfogytiglanit szabtak ki rájuk a hadsereg főmérnöke, René Audran 1985-ben történt megölésért. Ménigon és Rouillan 1999-ben a börtönben házasságot kötött. Ménigon tavaly augusztusban került a toulouse-i börtönbe, ahonnan szombaton szabadon engedték. Rouillan "fél-szabad" státusának megfelelően kijárhat a marseille-i börtönből, ahol jelenleg büntetését tölti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását