2024. április 27. - Zita

Daruval próbálják eltávolítani a kocsikat

Megérkezett a daru a szombati vasúti baleset helyszínére, és megkezdődött a vasúti kocsik elszállítása - közölte az MTI érdeklődésére a dombóvári vasútállomás villamos vonalfőnökségének diszpécsere vasárnap.
2008. augusztus 3. vasárnap 11:22 - Hírextra

Kókán Gyula tájékoztatása szerint a súlyosan megrongálódott, oldalára dőlt kocsit csak tehervagonra emelve tudják majd elszállítani, a kevésbé megrongálódottakat elképzelhető, hogy "saját lábon" vontatják majd el.
A műszaki mentés időtartamát nem tudta megbecsülni, mint mondta, a sínek pótlását hétfőre ígérték.
A Kaposvárról Budapest Déli pályaudvarra tartó, közel száz utast szállító vonat több kocsija kisiklott, a mozdony és az első kocsi a síneken maradt, az utolsó személyvagon az oldalára borult. A baleset a Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon, Kurd és Szakály-Hőgyész állomás között szombaton 14 óra 25 perckor történt. A felső vezeték leszakadt, egy oszlop kidőlt. Az utasok közül két sérültet a dombóvári kórházba szállítottak tíz könnyebb sérültet a helyszínen láttak el a mentők.

A MÁV közleménye szerint a Budapest – Dombóvár – Pécs vasútvonalon, Dombóvár és Szakály-Hőgyész között folytatják a szombat délután kisiklott kocsik eltávolítását, illetve a vasúti pálya és a felső vezeték helyreállítását. Napközben az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, 20-30 perces késésekre is számítani kell.

A vasúti pályatesten 350 méteren belül ki kell cserélni a síneket, majd a felső vezetéket is helyre kell állítani. Várhatóan egész nap – a munkák ideje alatt – a Budapest–Dombóvár–Pécs vasútvonalon közlekedő InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész állomás és Dombóvár között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.
A baleset körülményeit még vizsgálják, de valószínűsíthető, hogy azt a vasúti pálya műszaki hibája okozta. A részletes, mindenre kiterjedő szakértői vizsgálat lezárta után derül ki a pontos, balesetet előidéző ok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását