2024. május 20. - Bernát, Felícia

Gyászmise Egerben is

Kegyeleti helyet hoztak létre és szerdán gyászmisét mondanak a repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt lengyel államfő, Lech Kaczynski emlékére Egerben - tájékoztatta Habis László, a település polgármestere kedden az MTI-t.
2010. április 13. kedd 11:20 - HírExtra
Eger város önkormányzata kifejezte együttérzését a Lengyel Köztársaság polgárainak, illetve a település testvérvárosa, Przemysl polgármesterének és lakóinak.

Habis László közölte: azért is tudnak oly mély együttérzéssel osztozni most a lengyel nép fájdalmában, mert 1939 őszén, a katyni mészárlással egy időben 300-400 lengyel polgári és katonai személy lelt menedékre Egerben.

Az egri polgárok leróhatják kegyeletüket a Minorita templom bejáratánál létrehozott emlékhelyen, ahol a város vezetői is gyertyát gyújtanak. Az egri lengyel közösség szerdán 17 órára gyászmisére és közös imádságra vár minden együtt érző egri polgárt a templomba - olvasható a közleményben.

Emlékeztetnek arra: a lengyel államfőt és kíséretét is szállító repülőgép szombaton zuhant le Oroszországban. A küldöttség tagjai az 1940-ben Katynban megölt honfitársaik emléke előtt akarták leróni kegyeletüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását