2024. június 10. - Margit, Gréta

A BKV nem akarja húzni az időt

Nem készülnek elhúzódó egyeztetésre a szakszervezetek a BKV vezetőségével - mondta Nemes Gábor, a Cinkotai Autóbusz Üzem Szakszervezet elnöke vasárnap az MTI-nek a délután négy órakor kezdődő tárgyalás előtt.
2008. április 6. vasárnap 14:25 - Hírextra

A szakszervezeti vezető szerint nem volna szerencsés, ha a közvélemény túl későn, esetleg éjjel értesülne a hétfőn üzemkezdettől 13.00 óráig bejelentett sztrájk megtartásáról.

Nemes Gábor azt mondta, hogy nem lát sok esélyt a megegyezésre. Mint hozzátette: a sztrájk idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásra tett szakszervezeti javaslatot, vagyis, hogy üzemkezdettől 13.00 óráig mintegy száz, az éjszakai menetrend szerint közlekedő autóbusz bonyolítaná a főváros forgalmát, a munkáltató elutasította, ezért még az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem közlekedik majd tömegközlekedési jármű a sztrájk ideje alatt.

A BKV Zrt. vezetése pénteken új ajánlatot nyújtott át a szakszervezetek képviselőinek, amely szerint a felszíni közlekedés esetében (troli, villamos, HÉV, autóbusz) csúcsidőszakban 50 százalék lenne az elégséges szolgáltatás elfogadható mértéke. Az ajánlatot a szakszervezetek képviselői elutasították.
A vállalat menedzsmentje a szombati - sikertelen - tárgyaláson egy megállapodás-tervezetet nyújtott át a munkavállalók érdekeit képviselő szervezetek vezetőinek. Eszerint a cég garantálni nem tudja, csak vállalná, hogy tárgyalásokat kezdeményez a főváros és az állam illetékeseivel a gazdasági problémák megoldása érdekében. A vállalat - a dokumentumban foglaltak szerint - visszavonná a 300 munkavállalót érintő létszámleépítési szándékát, és az érdekképviseletek bevonásával, már hétfőtől - munkacsoportokat alakítva - közösen folytatnák a paraméterkönyv-tervezet végső kialakítását.

A cég cserébe azt kéri a szakszervezetektől, hogy augusztus 31-ig - a menedzsment elképzelése szerint, ekkorra kell mutatkoznia az első eredményeknek - ne sztrájkoljanak. Továbbá, ha a kitűzött határidőig sikerül eredményeket felmutatni a vállalat finanszírozási problémáinak megoldásában, akkor 2010. december 31-ig ne legyen a gazdasági problémák miatt sztrájk.

A szakszervezetek vezetői ezt szóban visszautasították, hivatalosan vasárnap reagálnak a BKV megállapodás-tervezetére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását