2024. május 5. - Györgyi

Helikopter-balesetek kronológia

Két ember meghalt, kettő megsérült, amikor lezuhant egy mentőhelikopter a Pest megyei Kiskunlacháza és Apajpuszta között csütörtökön. Legutóbb 1999. december 28-án történt halálos mentőhelikopter-baleset, amikor a Fejér megyei börgöndi repülőtér közelében
2008. július 31. csütörtök 15:00 - Hírextra
2005. január 8. - Baja térségében lezuhant egy MD-300-as típusú személyszállító-helikopter. A pilóta és egyetlen utasa meghalt.

2005. március 31. - Pécsett, a négyszáz ágyas klinika mellett lezuhant egy mentőhelikopter. A balesetben a pilóta életveszélyes, a mentőtiszt súlyos, míg a mentőápoló könnyű sérüléseket szenvedett.

2005. július 21. - A Csongrád megyei Csanádpalota közelében egy felszálláshoz készülődő mezőgazdasági helikopter forgó rotorja leszakadt, és a pilótafülkébe csapódott. A balesetben a pilóta könnyebb sérüléseket szenvedett.

2005. július 23. - A Pest megyei Mikebuda közelében lezuhant egy mezőgazdasági helikopter, a pilóta bennégett.

2005. július 31. - A Tolna megyei Báta határában lezuhant egy mezőgazdasági helikopter, s a pilótája életét vesztette.

2005. augusztus 30. - A Bács-Kiskun megyei Solt külterületén lezuhant egy mezőgazdasági helikopter. A gép pilótája túlélte a balesetet.

2006. április 9. - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyhalászon lezuhant egy mezőgazdasági helikopter. A felszállást követően a helikopter rotorja egy villanyvezetéknek ütközött, amely elszakadt, s a rotorlapátok megsérültek. A helikopter pilótája elveszítette uralmát a helikopter felett, de személyi sérülés nem történt.

2006. szeptember 25. - A leszállást követően felborult egy szolgálati útjáról visszatérő MB 500-as rendőrségi helikopter a Ferihegyi repülőtér területén. A kétfős személyzet sértetlenül hagyta el a helyszínt.

2008. január 31. - A Szolnok megyei Óballa településnél egy Mi-8 típusú katonai helikopter kiképzési feladat végrehajtása közben kijelölt gyakorló területen földnek ütközött, kigyulladt, majd kiégett. A balesetben egy ember meghalt, kettő súlyosan és egy könnyebben sérült meg.

2008. június 22. - A Somogy megyei Nagybajom külterületén mintegy 15-20 méter magasról lezuhant egy magánhelikopter, amelynek utasai súlyosan megsérültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását