2024. április 28. - Valéria

Biztató jövőt jelez a kormánytámogatás

A Kecskeméti Főiskola jövője szempontjából a kormány döntése a 2,44 milliárd forint támogatásról, valamint a Daimler Benz konszern Mercedes-beruházása komoly előrelépést jelent - mondta az MTI-nek csütörtökön Danyi József, a Kecskeméti Főiskola rektora.
2008. július 24. csütörtök 19:18 - Hírextra

A kormány által támogatott, eredményes pályázat révén megújulnak a főiskola laboratóriumai, szaktantermei, interaktív tanulási környezetet és multifunkcionális tereket alakíthatnak ki, valamint bővítik és felújítják a műszaki, az agrár és a természetismereti oktatáshoz kapcsolódó épületeket - mondta a rektor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtöki bejelentése után. A kormányfő sajtótájékoztatón ismertette a szerdai kormányülésen hozott döntést, amely szerint hét felsőoktatási intézményeknek juttatott 26,6 milliárd forintból a Kecskeméti Főiskola 2,44 milliárd forint támogatást kap.


Danyi József hangsúlyozta: a kormánydöntés és a Mercedes-beruházás biztosítja a főiskola jövőjét, ha élnek vele.
A rektor emlékeztetett a kormány azon korábbi döntésére is, hogy 1,4 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít egy kecskeméti - a főiskolai tudásbázisára épülő - innovációs központ építésére.
"Reményeink szerint a Daimler Benz konszernnel egyeztetve további oktatási fejlesztésekre lesz lehetőségünk" - tette hozzá.


A rektor elmondta, hogy a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kara nem az autógyártáshoz képezett mérnököket, de a felsőfokú szakképzésben és a mérnök-informatikus képzésben már együtt tudnak működni az autógyárral.
Danyi József felhívta a figyelmet arra, hogy Kecskeméten több, gépipari szakembereket és mérnököket foglalkoztató magyar és külföldi gyár települt meg, és az ő igényeiket is ki kell elégítenie a főiskolai képzésnek.


A rektor beszámolt arról, hogy hétfőn érkezik Kecskemétre a Daimler Benz tanácsadó cége, amely a főiskola és a város szakképző intézményeinek oktatási szerkezetét vizsgálja meg.
A Kecskeméti Főiskolán három karon folyik oktatás: a műszaki mellett kertészeti és tanítóképző kar is működik az intézményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását