2024. május 6. - Ivett, Frida

Összeültek a pártok Gyurcsánnyal

Megkezdődött a kormányfő és a parlamenti pártok vezetőinek és frakcióvezetőinek konzultációja a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatott tárgyalásokról és az ehhez kapcsolódó kormányzati intézkedésekről kedden a Parlamentben.
2008. október 28. kedd 12:25 - Hírextra
Az egyeztetésen a kormányt Bajnai Gordon gazdasági-, és Veres János pénzügyminiszter képviseli. Az MSZP részéről Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök, valamint Lendvai Ildikó frakcióvezető, az SZDSZ-től Fodor Gábor pártelnök és Horn Gábor ügyvivő, a Fidesztől Varga Mihály és Kósa Lajos alelnökök, a KDNP-től Hargitai János van jelen a megbeszélésen.

A tanácskozást a miniszterelnök kezdeményezte a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatott tárgyalások kapcsán. A konzultáción a tervek szerint arról is szó lesz, mivel értenek egyet, mit tudnak támogatni a pártok és mit nem az IMF-fel és az unióval kötendő megállapodásokban.

Az MTI úgy tudja, a miniszterelnök ismerteti azokat a kiadáscsökkentő javaslatokat is, amelyek hétfőn késő este hangzottak el a szocialista frakció előtt. Ezek között van a köztisztviselők 2009-es 13. havi illetményének felfüggesztése, a közszféra bérének nominálértéken történő befagyasztása. Ide tartozik még a 13. havi nyugdíjakra kifizethető költségvetési keret csökkentése, amelynek alapján 80 ezer forintban maximálnák a 13. havi nyugdíj összegét.

Az MTI információ szerint ezek a javaslatok jóval több mint 300 milliárd forintos kiadáscsökkentést jelentenek jövőre.A frakcióülésen Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy az IMF elvárása a költségvetési hiány csökkentése, és ennek teljesítéséhez sokféle verziót végigszámoltak, és azért javasolják ezt a csomagot, mert ennek a tételei adják ki az elvárt összeget - értesült hétfőn éjjel az MTI.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását