2024. április 25. - Márk

Kilépett az SZDSZ-ből a vagyonadó miatt

Hétfőn kilépett az SZDSZ-ből Merker Dávid. A XIII. kerületi képviselő blogján közzétett elhatározását azzal indokolta, hogy az SZDSZ parlamenti frakciója délelőtt a vagyonadóról szóló javaslat támogatása mellett döntött.
2009. június 29. hétfő 18:55 - HírExtra
Merker Dávid a blogbejegyzésben azt írta, hogy régóta érlelődő elhatározásához a végső lökést a párt nevében eljáró parlamenti frakció adta, amikor a Bajnai-kormány vagyonadóról szóló javaslatának támogatásáról döntött.

A politikus leszögezte, hogy XIII. kerületi képviselőként a választóinak tartozik felelősséggel, nem pedig egy "hajdan szebb napokat élt párt nevében eljáró parlamenti frakció tagjainak." Véleménye szerint a javaslat nem adóreformot jelent, hanem "egy önkényesen kiválasztott réteg további értelmetlen sarcolását".

Mint írja, "liberálisként és felelős képviselőként ezzel nem tudok közösséget vállalni".
Merker Dávid kijelentette, hogy a képviselői mandátumából hátralevő időszakot kitölti, továbbra is a XIII. kerület, Újlipótváros, Angyalföld és Vizafogó érdekében akar dolgozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. június 29. 19:18
MEGLEPŐ EBBEN A PÁRTBAN IS VANNAK NORMÁLIS EMBEREK AZT HITTEM CSAK KOKA HORN FODOR ÉS EZZEK NYALISAI ÉS KÉSZ A PÁRT TAGSÁG
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását