2024. április 24. - György

Nem csak szülőknek

Az Autizmusról (nem) csak szülőknek című kiadványát mutatta be szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézet. A kiadvány "elsősorban azoknak a szülőknek szól, akik nemrég szembesültek azzal, hogy gyermekük autista, így természe
2008. július 23. szerda 19:50 - Hírextra

Az Autizmusról (nem) csak szülőknek című könyvben az intézményben működő szülőklubon résztvevő előadók írásait, közérdekű információit, szakirodalmi ajánlásait valamint hasznos útmutatásait gyűjtötték össze.


Emlékezetett arra, hogy a megyei pedagógiai és közművelődési intézet az elmúlt év során a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány által támogatott Szülősegítő szolgáltatások című pályázatán ért el eredményt, ebből valósult meg a kiadvány is. A programon belül egyébként 10 alkalommal szülőklubot szerveztek az autizmussal élő gyermekek szüleinek, amely rendkívül sikeres volt - idézte fel az előzményeket a gyógypedagógus.


A rendezvények egyik része előadásokból állt, amelyet a szakma neves képviselői tartottak, másrészt pedig a megalakult szülőcsoport megbeszéléseiből, amelyen megosztották egymással tapasztalataikat, emellett hasznos tanácsokkal látták el egymást elsősorban a kommunikációs nehézséggel, a viselkedési problémákkal összefüggő témában.


A 300 példányban megjelent könyv fejezetei segítenek megérteni az autizmus kialakulásának okait, tájékoztatást adnak a jellemzőkről, kezelési, terápiás módokról, sőt az autizmussal élő tanulók továbbtanulási, pályaválasztási lehetőségeit is bemutatják.


Tariné Beregi Judit elmondta, hogy az érintett szülőknek a pedagógiai intézet tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottsága térítésmentesen juttatja el a kiadványt, amely egyrészt a szülőklub előadói írásait tartalmazza. A könyv szerzői között neves szakemberek találhatóak. Példaként említette Oláh Róza gyermekpszichiátert, Stefanik Krisztina, Bozsikné Víg Marianna és Csepregi András pszichológusokat, illetve Őszi Tamásnét és Gécziné Szentesi Juliannát, akik gyógypedagógusok.


A kiadvány fontos része, hogy hasznos információkat tartalmaz az intézményi elérhetőségekről, igénybe vehető jogi lehetőségekről, további szakirodalmi ajánlásokról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását