2024. április 25. - Márk

Ötven felett is aktívan

Az ötven évnél idősebb generációt szólítja meg egy jövőre Budapesten rendezendő esemény, az "Aktív 50+ Presztízskiállítás", amelyről a szervezők szerdán számoltak be a sajtó képviselőinek.
2007. november 21. szerda 17:49 - Hírextra

Aki már sokat dolgozott, tapasztalt és sok mindent elért szereti érezni, élvezni munkájának eredményét. A pénzen vásárolt termékek, szolgáltatások nem csak kényelmet nyújtanak, hanem egyfajta presztízst is jelentenek, ezért adták a szerevezők az eseménynek ezt a címet.

Magyarországon jelenleg minden ötödik, 2021-ben pedig már minden negyedik lakos lesz 60 éves vagy idősebb. A gazdasági, társadalmi, és politikai változások eredményeként a korosztály életszemlélete, életstílusa és fogyasztói szokásai is átalakulnak - jellemezte az "ezüstgenerációt" Kozák Ákos, a GFK Piackutató Vállalat igazgatója.

A kiállítás szervezői úgy vélik, hogy az ötvenévesnél idősebbek jelentős köre már elérte, amit akart, a több évtizedes munka után több szabadidővel, jobb anyagi lehetőséggel és a minőség iránti igénnyel rendelkezik. Nekik kínálnak termékeket, szolgáltatásokat az Aktív 50+ Presztízskiállításon, amelyet 2008. május 22. és 25. között rendeznek meg a Syma rendezvényközpontban.

Az otthon, a vitalitás, az egészségmegőrzés, a stílus, a világlátás, utazás és pihenés ugyanúgy szerepel a kiállítás témái között, mint a banki és biztonsági szolgáltatások, az informatikai és szakmai továbbképzés vagy a nyelvtanulás - számolt be a részletekről Kiss Zoltán, az Expositor Kft. kereskedelmi igazgatója.

Az Aktív 50+ elnevezésben az aktív tevékenyt is jelent abban az értelemben, hogy a rendezvény nem csupán egy kiállítás lesz, hanem interaktív programjaival - sporteseményekkel, koncertekkel, konferenciákkal - aktivitásra serkenti a látogatókat. A négynapos rendezvény ingyenesen látogatható majd, és természetesen a fiatalabb korosztály - a leendő ötvenesek - érdeklődésére is számít.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását