2024. május 3. - Tímea, Irma

Életmentő adomány

Defibrillátorokat juttat a szolnoki Szívügyünk Alapítvány és a város önkormányzata Jász-Nagykun-Szolnok három nagyobb településének; a már megvásárolt készülékeket a közeli napokban adják át Jászberénynek, Karcagnak és Törökszentmiklósnak - közölte Szalay
2008. július 23. szerda 13:12 - Hírextra
Tájékoztatása szerint az újraélesztő készülékeket a települések forgalmas pontjain helyezik el, így Jászberényben tervek szerint az autóbusz-állomáson, míg Törökszentmiklóson a rendelőintézetben.
Szalay Ferenc emlékeztetett rá, hogy a nyári szezonra készülve már egy defibrillátort április végén átadtak Szolnokon a város tulajdonában lévő vízi sporttelepnek.

Kihelyezését az indokolta, hogy a holt-tiszai kajak-kenu pályát a sportolók mellett a kedvtelésből kajakozók is használják, és a pálya egyik része nyáron szabad strandként a fürdőzök rendelkezésére áll. Kezelésére a vízi létesítményt működtető sportcentrum kht. több munkatársát is kiképzik a mentőszolgálatnál, hogy az edzéseken vagy fürdőzés közben rosszul lett embereken bármikor segíteni tudjanak.

A szolnoki önkormányzat további újraélesztő készülékeket kíván a jövőben elhelyezni a város más forgalmas helyein, így az autóbusz-pályaudvaron, a vasútállomáson vagy a nagy bevásárlóközpontokban, mert a sok a szív- és érrendszeri betegségektől szenvedő helyi lakos.
Mint ismeretes, a defibrillátor félautomataként működik, kezelőjének egy gépi hang előre közli mit kell tennie, hogy segítsen a bajbajutotton.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását