2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyenesei István nem tervez önkormányzati reformokat

Nem készül önkormányzati reformokra a miniszterjelölt; Gyenesei István az Országgyűlés szakbizottságának szerdai ülésén egyebek mellett arról beszélt, szeretné elérni a területi egyenlőtlenségek csökkentését.
2008. május 14. szerda 12:39 - Hírextra

Az önkormányzati és területfejlesztési bizottság előtt azt közölte, nem tud több pénzt ígérni a konvergenciaprogram keretei miatt, ám lát még kihasználatlan lehetőségeket.

Elmondta, erősítené a kistérségi önkormányzati szövetségeket, így például több hatáskört, és saját bevételi lehetőséget is kaphatnának. Közölte azt is, "sok esetben" kritikusnak látja az önkormányzatok pénzügyi helyzetét. Utalt arra, hogy a települések adóssága mára elérte a 200 milliárd forintot.

A "megye vagy régió" vitájáról szólva azt mondta, ő az "is-is" álláspontot képviseli, mert úgy látja, hogy a két területi szint a hatáskörök elhatárolásával és a források megteremtésével megfér egymás mellett is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását