2024. május 17. - Paszkál

Állami gondozásban élő gyermekek tábora kezdődött Szegeden

Tíz napig száznegyven állami gondoskodásban élő gyerek táborozik Szegeden. Az Ágota Alapítvány által immár tizenkettedik alkalommal megszervezett rendezvényre az ország 78 gyermek- és lakásotthonából érkeztek fiatalok.
2008. július 22. kedd 19:10 - Hírextra

Az Ágota Alapítvány Magyarország összes megyéjében támogat gyermekotthonokat, árva és családból kiemelt gyermekeket, veszélyeztetett fiatalokat immár tizenkét éve - mondta Kothencz János alapítványi elnök, az országos találkozó vezetője, aki maga is állami gondoskodásban nőtt fel.
A szervezet munkájában ma már csaknem 270 önkéntes vesz részt köztük pedagógusok, egyetemi hallgatók, szociális munkások, pszichológusok, orvosok és egykori állami gondoskodásban felnőtt emberek. Az alapítvány évente négyszáz ingyenes programot szervez állami gondoskodásban élő és más okból veszélyeztetett gyermekeknek, hét éve pedig éjszakai játszóházat működtet Szeged egyik lakótelepén - közölte az elnök.


A táborozáson 7-19 éves gyerekek vesznek részt, a tíz nap alatt folyamatos sport- és szabadidős programokat, kézműves- és drámapedagógiai foglalkozásokat, konfliktuskezelő tréningeket szerveznek nekik az önkéntesek. Amikor már felszabadultabbá váltak a gyerekek, olyan komolyabb témák is szóba kerülnek a beszélgetéseken, mint a jövőkép, a családalapítás, a hogyan tovább kérdése - fogalmazott Kothencz János.


Az elnök elmondta: ahogy szinte minden hazai civil szervezet, az Ágota Alapítvány is komoly problémákkal küzd, évről-évre nehezebb megteremteni a tábor anyagi hátterét. Az idei esztendőben a gyerekek étkeztetésének költségeihez annak a hetven önkéntesnek is hozzá kellett járulnia, aki tíz napon keresztül a táborlakókkal foglalkozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását