2024. április 27. - Zita

Átadták a felújított épületeket

Átadták szerdán a határőrség mintegy 420 millió forintból felújított pécsi és siklósi épületeit, melyek a Dunántúl legnagyobb városában a mobil bevetési erőknek, a dél-baranyai kisvárosban pedig a drávaszabolcsi határőr kapitányság állományának adnak otth
2007. november 21. szerda 15:50 - Hírextra

Nagy kihívás és nagy felelősséggel járó feladat előtt áll a magyar határőrség, melynek december 21-től már az Európai Unió külső határait kell védenie. Büszkén állíthatjuk ugyanakkor, hogy erre a testület intézményileg és technikailag egyaránt felkészült - mondta Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára pécsi avatóbeszédében.

Szólt arról, hogy a rendőrség és a határőrség integrációja keretében az állomány minden tagjának próbálnak állást biztosítani, már csak azért is, mert a határőrök munkája és szerepe, a védett határszakaszokat és a mélységi felderítés szükségességét figyelembe véve, nőni fog a jövőben.
A szaktárca fontos elvárása, hogy mindenki megtalálja a helyét, minden olyan kollégát megtartsanak, akinek szakképzettsége, tudása, emberi értékei ezt indokolják - tette hozzá.

Pécsett, a Schengen Alapnak köszönhetően, a határőrség négy épületét alakították át 267 millió forintból. Megújult a mobil bevetési erők régi konyha- és a kapuépülete, az öltözők, a közösségi helyiségek, s egyebek mellett a gépkocsitároló is.

A siklósi bázison, 152 millió forintból, új, korszerű bútorokkal berendezett irodák fogadják a drávaszabolcsi kapitányság dolgozóit, akiknek munkáját modern informatikai eszközök segítik.
A pécsi átadási ünnepségen elhangzott: Magyarország az elmúlt években összesen 42 milliárd forintot kapott a Schengen Alaptól a mélységi ellenőrzési hatékonysággal, az adatszolgáltatási képesség növelésével, a külső határok megerősítésével, továbbá a nemzetközi bűnügyi együttműködési képesség javításával összefüggő fejlesztésekre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását