2024. március 29. - Auguszta

Zene a hídon

Változatos és színes "crossover" zenei kínálat várja a Lánchídon és környékén sétálókat szombaton és vasárnap; a műfaji határokat átlépő produkcióval mutatkozik be többek között a Zamatőrök Zenekar, a Kerekes Band, a Kalengo, a Nigun, az Electric Zuboly O
2008. július 19. szombat 07:09 - Hírextra
ZA Petit Quartet jazzes elemekkel és európai, balkáni inspirációkkal gazdagított koncertjével veszi kezdetét a szombat délutáni programsorozat a Lánchíd budai hídfőjénél, majd a jazz és a populáris zene határán mozgó Nicoicmus koncertjét hallhatják az érdeklődők. A Trio Olamar & Fatima saját arculatára formált magyar népzenével színesíti az este hangulatát, amelyet az autentikus gyimesi és moldvai népzenét játszó Kerekes Band este kilenckor kezdődő koncertje tovább fokoz majd.

A Roosevelt téren már délelőtt 11 órakor a Zamatőrök Zenekar szórakoztatja a fiatalabb és idősebb közönséget Halász Judit valamint a Kaláka együttes dalainak zamatos” feldolgozásaival, különböző stílusú megzenésített versekkel és saját dalokkal. Délután az Óperentzia zenekar várja a látogatókat, az együttes inspirációit a down-tempo, a 60-as évek pszichedelikus zenéi és gyermekkoruk kedvenc mesezenéi adják.

Az idén alakult Kalengo Ethnic Groove együttes koncertjén a fusion jazz és a világzene ötvözetéből kapnak ízelítőt az érdeklődők, míg az este hétkor kezdődő Woodfish hangversenyén a funkys-latinos ritmusok, a néha jazz-rockba vagy épp etnóba hajló szólók kapnak hangsúlyt. A pesti hídfőnél Szirtes Edina "Mókus" és a Fabula Rasa sokszínű, eklektikus zenei egyvelege zárja az estét.

Vasárnap délután a Clark Ádám térnél a Mizrahim zenekar keleti motívumokkal kombinált kelet-európai hangulatú repertoárja várja a közönséget, a többi hangszer mellett vonósok, tenorszaxofon, fuvola, melodika, kavala, a gadulka és ütőhangszerek kavalkádja gyönyörködtet szemet-fület egyaránt.

A Mizar együttes dalai a jazz improvizatív jellegét keverik a popzene dallam- és ritmusvilágával, de népi, világzenei elemeket is felhasználnak. Az este hétkor kezdődő Nigun koncertjén hallható számok a spirituális dalok és a mai jazz ötvözete, míg az Electric Zuboly Orchestra zenéje a break-dance és a népzene speciális egyvelege. Az Ágoston Béla által alapított együttes koncertjein fűszálfújás, bőgő, duda, szaxofon, doromb, harmonika biztosítja a garantáltan szórakoztató hangszerelést.

A pesti hídfőnél délelőtt 11-kor a Magyar Mesezenekar lép fel a kisebbek örömére, délután pedig elsőként az Ezüst-Patak koncertezik, kínálatukban eredeti népdalokat ötvöznek modern rockzenével.

Az Alpár Balázs vezette tizenöt tagú Fugato Orchestra különlegesen színes világzenét játszik, amelyben a jazz és a rock mellett helyet kap a legkülönfélébb stílusok autentikus megszólaltatása és keverése.

Sokak örömére ismét látható-hallható a népzenét új hangzással prezentáló Csík Zenekar. Az estét, és a Nyár a Lánchídon rendezvénysorozat hétvégi programjait pedig kilenc órakor a Brass in the Five rézfúvós kvintett különleges koncertje zárja, amelyen a zenét Végh Lajos homokfestése teszi egyszerre vizuális élménnyé is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását