2024. május 4. - Mónika, Flórián

Siófokon sokszínű a tavasz

Sokszínű tavaszi fesztiválra: kiállításra, komoly és könnyűzenei koncertre, színházi és táncelőadásra várják péntektől két héten át Siófokon a közönséget - közölte Krausz Andrea, a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ sajtóreferense az MTI-vel szerdán.
2008. március 13. csütörtök 07:53 - Hírextra
A fesztivál Burai István festőművész kiállításával nyílik meg pénteken délután. A kulturális központ emeleti galériájában április 23-ig látható tárlaton a debreceni művész tusrajzait és olajfestményeit állítják ki.

A Teátrum kávéházban március 18-án az Apáti Dixieland rendezi meg Tradicionális Jazz Klubját, 27-én, a színházi világnapon pedig Oberfrank Pál és Juhász Róza tart sanzonestet "Párizs nem ereszt el" címmel.

Március 28-án egy bohózatot láthat a közönség a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében: a Pécsi Nemzeti Színház Georges Feydeau A hülyéje című darabjával lép fel. Mint arra Krausz Andrea is felhívta a figyelmet, az előadás egy bérletsorozat része, ezért arra jegyek csak korlátozott számban kaphatók.

A rendezvénysorozat egyik fő attrakciójának ígérkezik a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekarának március 20-i Vivaldi-estje, amelyen a G-dúr szimfónia, a C-dúr szimfónia és A négy évszak hangzik fel.

Március 25-én a pop és a komolyzenét ötvöző Adagio együttes estjére várják az együttest az énekes trió tagjai: Balczó Péter, Homonnay Zsolt és Nagy Sándor.

Krausz Andrea a programok közül kiemelte a Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című táncjátékát is, amelyet a fesztivál záró napján, március 30-án láthat majd a közönség.

A sajtóreferens hozzátette: fesztiválbérletet is vásárolhatnak az érdeklődők, és így kedvezményesen juthatnak be a kiemelt programnak számító három előadásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását