2024. április 28. - Valéria

Megkezdődött a robotfoci vb

Világbajnokság kezdődött a héten Kínában - a robotok számára. A kelet-kínai Szucsou (Suzhou) városában háromszáz csapat indult a nagy versenyen, valamennyi elektronikusan rúgja a labdát mérnökedzőinek ellenőrzése alatt.
2008. július 17. csütörtök 22:15 - Hírextra
A keddtől vasárnapig tartó vetélkedőre 30 országból érkeztek robotok. A résztvevők, akik maguk tervezik és építik meg csapataikat, főleg az egyetemek kutatói és diákjai közül kerülnek ki. A csapatok ma legalább 2 és maximum 6 csökkentett méretű robotból állnak, és kicsinyített a pálya is. A robotok nem távirányítással rúgják a bőrt, képesnek kell lenniük az önálló mozgásra, helyzetfelismerésre, passzolásra, cselezésre és persze góllövésre.

A Robocup vetélkedőket 1993 óta rendezik meg azzal a céllal, hogy fejlesszék a mesterséges intelligenciát és a robotikát. Az első versenyt 1997-ben Japánban, a robotika egyik fellegvárában rendezték meg.

A versenyek egyelőre csak a szakértőkben keltenek lelkes érdeklődést, azonban a robotikusok merész álmai szerint 2050-ig tudományuk olyan viharosan fejlődik majd, hogy az androidok világbajnok fociegyüttese kiállhat a Rimet-kupát kivívó igazi labdarúgó világbajnok csapat ellen is.
Már csak 42 évet kell várni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását