2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Embertelen vihar a fővárosban

Több autó, köztük egy mentő is elakadt a fővárosban a csütörtök esti viharos erejű széllel kísért felhőszakadásban - tapasztalták az MTI munkatársai.
2008. július 17. csütörtök 22:06 - Hírextra

A tűzoltók folyamatosan kapják a hívásokat, nem sokkal este tíz óra után már 12 egységük dolgozik a kerületekben, fákat távolítanak el az utakról és szivattyúzzák a vizet az épületek pincéjéből - közölte Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője. A XI. kerületi Daróczi utcában egy lakást is elöntött a víz.
A XI. kerületi Nagyszőlős utcában térdig érő vízben elakadt egy mentő, a X. kerületi Maglódi úton sem a villamos sem a személyautók nem tudnak közlekedni.


Kőbányán több helyen problémát okoz az utakon felgyülemlett víz.
A VIII. kerület több pontján koccanásos balesetek történtek a hirtelen lezúduló esőtől, néhol jégesőtől. A 32-esek terén a vihar még egy építkezésen álló darut is megmozdított.


Városszerte gallyakat tépett le a fákról a szél, néhol az utakra dőlt fák akadályozzák a közlekedést.
A BKV fődiszpécsere, Takács Renáta tájékoztatása szerint a 41-es és a 37-es villamos pályájára fák dőltek, a 28-as és a 30-as járat útját elöntötte a víz, ezért átmenetileg nem közlekednek.


A meteorológiai szolgálat ügyeletese az MTI-nek csütörtökön este azt mondta, hogy nemsokára újabb heves zivatarok érhetik el a fővárost. Budapesten jelenleg narancssárga riasztás van érvényben - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását