2024. április 29. - Péter

Jóváhagyták az oliratmásolatokat műjégpálya ügyben

Jóváhagyta a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága szerdai rendkívüli ülésén a Városligeti Műjégpálya főépület- és pályarekonstrukció engedélyokiratának módosítását.
2008. július 16. szerda 18:48 - Hírextra
Az önkormányzat márciusban elfogadott költségvetésében még csak 21 millió forintot biztosítottak a műjégpálya-rekonstrukció pályázati előkészítésére. A múlt hónap végén az önkormányzat közgyűlése 135 millió forintra emelte a projekt előkészítésének költségkeretét. A pénzt egyebek közt a 2003-ban készült építési engedélyezési tervek aktualizálására, a rekonstrukcióhoz elnyert EU-támogatás megvalósíthatósági tanulmányára, a független közbeszerzési tanácsadó kiválasztására és a kivitelező kiválasztásához szükséges kiviteli tervekre költik.

A Fővárosi Közgyűlés júniusban tárgyalt a műjégpálya rekonstrukciójáról, amihez a kormány, EU-forrásból mintegy 3,2 milliárd forintot biztosít, a főváros pedig 1,5 milliárd forintot tesz hozzá a költségekhez. A rekonstrukció második ütemével 2010 szeptemberéig kell elkészülni, mivel októberben lejárnak a 2003-ban kiadott építési engedélyek. A rekonstrukció első üteme 2006-ban készült el.

Tájékoztatást kapott a szakbizottság arról, hogy néhány önkormányzati kórház, köztük a Heim Pál és az Újpesti kórház esetében növekszik az adósságállomány. Ez utóbbinak például félmilliárd forintos tartozása van. A bizottság szerint nem indokolt emiatt a közgyűlés rendkívüli ülésének összehívása csődbiztos kinevezése érdekében. Az Újpesti kórházban ugyanis már tevékenykedik az önkormányzati biztos, a csődbiztos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását