2024. április 29. - Péter

Beszélő állatok a középpontban

A III. Debreceni Nemzetközi Művésztelep is csatlakozott az Animaliter nemzetközi illusztrációs programhoz, amelynek fő témája az állatábrázolás, munkacíme pedig "Beszélő állatok" - jelentette be Halász János, a cívis város alpolgármestere szerdán.
2008. július 16. szerda 18:52 - Hírextra
A témához illő módon a helyi állatkertben tartott sajtótájékoztatón Halász János elmondta, hogy a július 21-én megnyíló idei művésztelep olyan alkotói együttlét, amely illusztrátorokat és a képzőművészet különböző területein alkotó művészeket ösztönöz együttes munkára. Az eredményt katalógusban, illetve záró kiállításon összegzik.

A telep munkájában hét ország 20 művésze - 12 hazai, és 8 külhoni alkotó - vesz részt. Debrecen városa ötmillió forinttal támogatja a művésztelepet, amelynek résztvevői egy-egy most készülő alkotásukat felajánlják a helyi kortárs képzőművészeti gyűjtemény számára.

A Strasbourg városa által útjára indított Animaliter nemzetközi projekt két évig tart, s abban összesen 9 európai város vesz részt: Debrecen mellett Varsó, Brno, Prága, Kassa, Arad, Ruse, Barcelona és Strasbourg - tette hozzá Süli-Zakar Szabolcs, a telep művészeti vezetője.

Elmondása szerint a program részeként megvalósuló, állat-illusztrációkat bemutató vándorkiállítást mindegyik városban bemutatják: a szeptemberi strasbourgi nyitókiállítás után másodikként novemberben Debrecenben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását