2024. június 2. - Kármen, Anita

12 ezer ellenőrzés egy hét alatt

Közel tizenkétezer ellenőrzést hajtott végre a Kikelet II. fogyasztóvédelmi ellenőrzés harmadik hetében az erre kijelöl tizenegy hatóság - közölte pénteken az MTI-vel az Új rend és szabadság program titkársága.
2009. április 24. péntek 17:55 - HírExtra
Közel kilencszáz feketemunkást derített fel az elmúlt időszakban a munkaügyi főfelügyelőség; az ellenőrzések főként az építőipar, a vendéglátóipar és a kereskedelem területén történtek. A feketemunka mellett munkaidő-nyilvántartással, rendkívüli munkavégzéssel és munkabérrel összefüggő jogsértéseket állapítottak meg az ellenőrök.

A feketemunka mellett munkaidő-nyilvántartással, rendkívüli munkavégzéssel és munkabérrel összefüggő jogsértéseket állapítottak meg az ellenőrök. A munkavédelmi vizsgálatok során közel ötszáz munkáltatót kerestek fel, és közöttük igen magas arányban találtak szabálytalanságokat, amelyeknek minden harmadik munkavállaló érintettje volt.

Az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzések során a szakhatóság 850 kilogramm fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert és édesipari terméket vont ki a forgalomból, ezen kívül további 1,5 tonna hústermék, tojás és zöldség, gyümölcs is erre a sorsra jutott, mivel nem felelt meg a minőségi előírásoknak, hibás jelöléssel hozták forgalomba vagy engedély nélkül árusították.

A közlemény összegzése szerint az ellenőrzések közül majdnem minden ötödik esetben a hatóságok pénzbírsággal szankcionálták a jogsértéseket. A hatóságok április végéig folytatják a közös, összehangolt akcióellenőrzéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását