2024. április 29. - Péter

Állatkerti támogatások

Állatgyógyászati termékekkel, vakcinákkal ajándékozta meg több millió forint értékben a Fővárosi Állat-és Növénykert mellett nyolc vidéki város állatkertjét az egyik vezető állatoltóanyag-gyártó és -forgalmazó cég.
2008. július 14. hétfő 18:12 - Hírextra
Számos olyan betegség és veszély fenyegeti az állatkertekben élő vadállatokat, amelyek megelőzése és kezelése jelentős anyagi ráfordítással jár.

A veszettség például az emlősállatok gyógyíthatatlan vírusos megbetegedése, amely az emberre is közvetlen fenyegetést jelent. A veszettségben megbetegedett ember vagy állat gyógyíthatatlan, ezért a megelőző jellegű védőoltás az egyetlen védekezési lehetőség.

Az Intervet évek óta nyújt támogatást az állatkerteknek. Idén több millió forint értékben juttatott állatgyógyászati termékeket, vakcinákat a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett nyolc vidéki város - Debrecen, Győr, Jászberény, Pécs, Miskolc, Budakeszi, Szeged és Veresegyháza - állatkertjének. A pontos összeget a cég nem kívánta nyilvánosságra hozni.

Az adomány kapcsán Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvivője elmondta: a városligeti intézmény minden évben jelentős összeget költ állatgyógyászati készítményekre, vakcinákra, így a finanszírozás szempontjából nagyon lényeges, hogy ehhez támogatást kaptak.

Az adomány az állatkert éves gyógyszerigényének hozzávetőlegesen egynegyedét fedezi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását