2024. április 16. - Csongor

Egy fehér egy fekete

Világszenzációt okozó, felettébb ritkaságszámba menő ikerszülés történt a német főváros egyik kórházában.
2008. július 16. szerda 14:46 - Hírextra
Egy anyának ugyanis - mint Berlinben szerdán ismertté vált - fehér és színes bőrű ikrei születtek. Félreértés a hivatalos közlemény szerint nem történt, a gyerekeket nem cserélték el, a bőrszínt egyszerűen a sors rendelte így. Az apa pedig minden kétséget kizáróan ugyanaz.

Az orvosok szerint a legfontosabb az, hogy a fehér bőrű Leo és a színes bőrű Ryan - édesanyjukkal együtt - egészségesek. A boldog anya egyébként ghánai, az apa viszont született német, s potsdami.
A lichtenbergi klinika szülészeti osztályának vezetője a "színes" eseménnyel kapcsolatban utalt arra: a világtörténelemben mindeddig kevés példa volt arra, hogy eltérő bőrszínű ikrek szülessenek, de egyáltalán nem kizárt. Lichtenbergben - illetve Németországban azonban - ebből a szempontból Leo és Ryan mindenképp "úttörőnek" számít.

Németországban az elmúlt időszakban több alkalommal is előfordult, hogy "frissen" született csecsemőket cseréltek el. A közelmúltban például nagy port kavart az az eset, amelynek során egy-egy édesanya több mint egy éven keresztül saját gyermekeként a másikét nevelte, s csak azután derült ki, hogy "hiba" történt. A két család ezt követően egy időre összeköltözött, hogy a természetes "felállás" helyreállítása se az édesanyák, se gyermekeik számára ne okozzon traumát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását