2024. április 23. - Béla

Búvárúszó Eb: kvalifikációs verseny a Világjátékokra

Tizennyolc ország több mint 200 versenyzője vesz részt a hétfőn kezdődő és július 31-ig tartó uszonyos és búvárúszó Európa-bajnokságon, amelynek Eger és Egerszalók ad otthont.
2008. július 16. szerda 14:20 - Hírextra
Amint Ludvig Zoltán, a magyar szövetség alelnöke kitért rá: a viadal része a 2009-es Világjátékokra kvalifikáló sorozatnak. Az Eb-n nagy létszámú magyar csapat szerepel, köztük néhány sikeres junior - például Senánszky Petra és Kovács Zsófia -, akik a július 3. és 8. közötti kolumbiai korosztályos vb-n aranyérmesek voltak. A programban 13 egyéni és 2 váltószám szerepel.

Az Eb uszonyos és búvárúszó számait az egri Bitskey Aladár uszodában rendezik meg, míg a hosszútávú uszonyos számokra Egerszalókon, a Laskóvölgyi víztárolóban kerül sor.
"Ha versenyzőink elérik legjobb eredményüket, akkor mindenféle éremből jut nekünk" - jegyezte meg Ludvig Zoltán.
Az Eb magyar résztvevői:

férfiak:

Bács Ferenc, Balázs Péter, Joszt Ádám, Kanyó Dénes, Kókai Dániel, Kövy Bence, László Dezső, Neu Gábor, Szabó László, Szabó Zsolt, Szenes Mátyás, Szolcsák Szabolcs, Vizsolyi Pál

nők:

Bercsényi Kinga, Debreczeni Hajnalka, Dudás Zita, Károlyi Csilla, Kovács Zsófia, Lábodi Laura, Nagy Dorottya, Ócsai Dorottya, Senánszky Petra, Székely Lilla, Túri Kinga, Túri Kitti, Wirtz Melinda
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását