2024. április 27. - Zita

Megemlékeztek az áldozatokról

Forgalomlassító demonstrációval és két kereszt felállításával emlékeztek meg a tavaly Makó mellett történt, nyolc halálos áldozatot követelt buszbaleset áldozatairól szerdán a dél-alföldi városban.
2008. július 16. szerda 14:24 - Hírextra
A megemlékezés a település önkormányzati képviselőinek vezetésével a város központjában levő körforgalomnál kezdődött a forgalomlassítással. Ezt követően a demonstrálók visszaszámlálót helyeztek el egy autósboltnál a főút mentén. Ez azt jelzi, hány nap van még hátra addig, amíg elkészül az M43-as autópálya, amely tehermentesíti a települést az óriási forgalom alól; szerdán a szerkezet a 779-es számot mutatta.

Márton Imre (Fidesz), a megemlékezést szervező egyik önkormányzati képviselő az MTI-nek elmondta: Románia és Bulgária uniós csatlakozása óta a kamionforgalom a háromszorosára nőtt a településen, naponta 2.500-3.000 teherautó hajt keresztül a városon. Ez zajt, rezgést és balesetveszélyt okoz, s lényegesen roncsolja az utat.

A megkérdezett szakemberek szerint az előirányzott 400 millió forint, amelyből a közútkezelő felújítaná mintegy ötven kilométeren a külterületi utakat, elég szűk összeg, e célra legalább másfél milliárd forint kellene. Emellett a belterületi út felújítása is fontos lenne, ehhez csaknem hárommilliárd forintra lenne szükség - közölte a képviselő.

A politikusok a demonstráció után két fakeresztet - egy feketét és egy fehéret - állítottak fel a tavalyi baleset helyszínén a 43-as út mentén, a Maros-híd mellett.
Márton Imre elmondta: a feketét azért emelték, hogy minden arra járó emlékezzen az áldozatokra, a fehér pedig a 43-as főút veszélyességére figyelmeztet.

Makó mellett 2007. július 19-én egy román turistákat szállító busz és egy autószállító tréler ütközött össze. A balesetben nyolcan életüket vesztették, tizenöten könnyebben megsérültek; kilenc utas épségben szállt ki a járműből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását