2024. április 29. - Péter

Alkalmatlan Kijev a 2012-es foci döntőre?

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerint jelenlegi állapotában alkalmatlan a 2012-es Európa-bajnokság döntőjére kijelölt kijevi Olimpiai Stadion az aranymeccs megrendezésére.
2007. szeptember 17. hétfő 20:38 - Hírextra

Erről Michel Platini, az UEFA elnöke tájékoztatta hétfői levelében a házigazda szerepét Lengyelországgal közösen elnyert ukrán szövetséget.

Az UEFA biztonsági szempontból aggályosnak tartja, hogy a létesítmény közelébe tervezett bevásárlóközpont elzárja a menekülési útvonalak jelentős részét a stadion vészkijáratainál. Az európai futballszervezet szerint a kevés mozgástér pánikhelyzet esetén rendkívül veszélyes a szurkolókra.

"Hiszünk és reménykedünk benne, hogy az illetékes ukrán állami hatóságok felelősségteljesen és gyorsan döntenek a problémák mielőbbi megoldása érdekében" - olvasható többek között Platini levelében.

Hrihorij Szurkisz, az ukrán szövetség elsőszámú vezetője elismerte, hogy eddig a tervezettnél lassabban haladnak az előkészületek a kontinenstornára. Elmondása szerint Kijevben hónapok óta parttalan vita folyik az Olimpiai Stadion átépítéséről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását