2024. április 19. - Emma

Nem az internetes bundaüzletre

Állatvédő szervezetek nyomására betiltják a macska- és a kutyabunda forgalmazását az eBay internetes aukciós oldalon. A tilalom hétfőn lépett érvénybe, egyelőre a német, az osztrák és a svájci eBay-portálon. Nemsokára más európai nemzeti eBay-oldalokon se
2008. július 15. kedd 07:12 - Hírextra
"Reméljük, hogy világszerte sokan fogják követni az eBay lépését" - nyilatkozott Peter Pueschel, a Nemzetközi Állatjóléti Alapítvány (IFAW) programvezetője. A szervezet szerint a prémesállat-tenyésztés visszaszorításával párhuzamosan szőrmeipari alapanyaggá lépett elő a macskák és a kutyák bundája, a nyúlprémes vagy vidraszőrmés bundaként forgalmazott drága kabátokat így sok esetben illegálisan leölt és megnyúzott macskák vagy kutyák szőre díszíti.

"Ki akarjuk szorítani az ilyen alapanyagot kínáló kereskedőket a piacterünkről" - nyilatkozott Alexander Witt, a német eBay szóvivője, aki szerint az eBay "őshazájában", az Egyesült Államokban is hasonló lépést fontolgatnak. "Van szó erről, döntés viszont még nincsen" - mondta Witt.

Élő állatra egyébként eddig sem lehetett licitálni egy nemzeti eBay-portálon sem, a növényekre pedig a helyi törvényeknek megfelelően más-más szabályok vonatkoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását