2024. április 19. - Emma

Saját virtuális világom

Lively néven új szolgáltatást indított a Google. A háromdimenziós pixelparadicsomban a felhasználók reklámok nélkül élvezhetik egymás társaságát. A ww.lively.com oldalról ingyen letölthető szoftverrel személyre szabott virtuális világot lehet létrehozni s
2008. július 10. csütörtök 06:42 - Hírextra
A felhasználó először választ magának egy képregényfigura-szerű alakot - internetnyelven avatart -, amely őt képviseli, aztán ízlése szerint berendezheti a teret. Ide aztán meghívhatja a barátait, vagy cseveghet a Lively-ban talált ismerősökkel. A képregényhatást a szövegbuborékok teszik teljessé, ezekben jelenik meg, amit a felhasználók közölnek egymással.

A közösségi hálózat főleg abban különbözik a legnépszerűbb virtuális világtól, a Second Life-tól, hogy - legalábbis egyelőre - nincs benne reklám és webböngészőn működik, a felhasználók így a saját tervezésű tereket, csevegőszobákat beilleszthetik például a személyes honlapjukba, és nem kell külön elindítani a programot.

A legnagyobb titokban fejlesztett szoftver - amelyről egészen az indulásig nem is szivárgott ki semmi - abban is új, hogy összekapcsolható a Google-hoz tartozó más szolgáltatásokkal; például lehet YouTube videókat nézegetni a csevegőszoba virtuális televíziókészülékén, a falakat pedig ki lehet tapétázni a Picasa fotómegosztóban tárolt fényképekkel.

A Second Life 2003-ban indult, jelenleg nagyjából 12 millió felhasználója van. A kaliforniai Linden Lab virtuális világába magánemberek mellett vállalatok és intézmények is beköltözhetnek, például az Európai Unió is nyitott már irodát benne. Saját devizája is van, a Linden Dollár, amely átváltható amerikai dollárra. A nyugati fogyasztói társadalmat szimuláló háromdimenziós virtuális világban a lakó szabadon ismerkedik, dolgozik, szórakozik, ad és vesz akármit, ami csak eladható és megvehető, és meggazdagodik vagy éppen tönkremegy.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását