2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Azért folytatják a kiképzést

Nem állt le a kutyakiképzéssel a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezető Kutyakiképző Iskolája annak ellenére, hogy többmilliós kár érte a csütörtöki rablás miatt.
2008. július 11. péntek 14:53 - Hírextra
A tolvajok levágták a gépkocsibejáró kapuját, több helyen megrongálták a kerítést, és a kutyák képzésére szolgáló tanpályán szinte minden fémből készült oktató objektumot tönkretettek és elvittek, ellehetetlenítve ezzel a kutyák képzését és az oktatók munkáját. A kár mintegy 2,5 millió forint.

Vasteleky-Einbeck Péter, az iskola vezetője a távirati irodának elmondta: a Vakok Állami Intézetétől érkező két szakember segítségével a kaput pótolták, a megrongált kerítést pedig megerősítették. Több helyről kaptak továbbá ígéretet, hogy pénzbeli támogatást kapnak.

 Például az intézménnyel négy éve együttműködésben lévő Vodafone Magyarország Alapítvány egymillió forintos azonnali támogatást ajánlott fel. A Rotary Klub 100 ezer forinttal segíti az iskolát, de jelentkeztek magánszemélyek is, akik egy-kétezer forint támogatást ajánlottak fel.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége kéri mindazok támogatását, akik a helyreállításban építőanyaggal, szakmunkával tudnának segíteni, hogy jelentkezzenek a 06-70-3-777-222-es telefonszámon. A helyreállítási költségek pénzbeli támogatását a 11714006-20012704-es adományszámla számra várják.

A kutyák kiképzését a jelentős kár ellenére folytatják. A hiányzó eszközöket megpróbálják pótolni azzal ami van, például a magasakadályt faággal. Igaz ez nem igazából alkalmas a kutyák kiképzésére, mert nincs olyan hatása, mint a speciális eszköznek - tette hozzá az iskola vezetője.

A csepeli vakvezető kutyakiképző iskolában jelenleg 25 kutyával foglalkoznak. Kiképzésük rendkívül költséges, egyenként mintegy 1,5 millió forintba kerül. Évente húsz kiképzett vezetőkutyát tudnak átadni, ugyanakkor ennél jóval nagyobb az igény, 85 látássérült vár képzett segítőtársra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását