2024. május 18. - Erik, Alexandra

Csúcsszervezetben a magyar mérnök

A mérnökképző intézetek, felsőoktatási intézmények európai csúcsszervezetének igazgatótanácsába választották a Miskolci Egyetem elektrotechnikai-elektronikai tanszékének egyetemi docensét.
2008. július 10. csütörtök 20:25 - Hírextra
Váradiné Szarka Angéla az Európai Mérnökképzési Szövetség (Société Européenne pour la Formation des Ingénieurs - SEFI) éves közgyűlésén vette át kinevezését Dániában - tájékoztatta az MTI-t maga az érintett csütörtökön.

Váradiné Szarka Angéla közölte: a kinevezés, - amelyet szombaton adtak át - három évre szól, s egyszer hosszabbítható ugyanennyi időre.
Az Európai Mérnökképzési Szövetség 30 országból mintegy 150 mérnökképző intézetet tömörít. A SEFI az Európai Bizottság brüsszeli székhelyű tanácsadó szervezeteként a felsőoktatás, azon belül a mérnökképzés fejlesztéséhez, a képzés és az ipar együttműködéséhez járul hozzá.
A miskolci egyetem docense arról is beszámolt, hogy a Miskolci Egyetem 1988-ban csatlakozott a SEFI-hez, a 20 tagú választott igazgatótanácsban 1993-tól folyamatosan képviseli az országot. 2002-től napjainkig Patkó Gyula, az egyetem jelenlegi rektora volt az igazgatótanács magyar tagja.
A Miskolci Egyetem a felsőfokú műszaki-természettudományos képzés egyik hazai bázisaként több vonatkozásban is megújította képzéseit, a bolognai folyamatnak megfelelően, s 2020-ra nemzetközi szinten is versenyképes kutatóegyetemmé szeretne válni - mondta el Váradiné Szarka Angéla.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását