2024. április 26. - Ervin

Beindult a balatoni zenefeszt

Csütörtökön megnyitotta kapuit a négynapos Balaton Sound fesztivál Zamárdiban; a fesztiválra elfogytak a bérletek és a péntek-szombati napijegyek, ennek ellenére sokan a helyszínen próbálnak belépőhöz jutni.
2008. július 10. csütörtök 20:20 - Hírextra
Az MTI tudósítói azt tapasztalták, hogy sok a csalódott ember, köztük külföldiek is, akik a helyszínen szembesültek azzal, hogy elfogytak a pénteki és a szombati napra szóló jegyek, illetve a négynapos bérletek. Délelőtt a bejáratnál parkoló egyik autóban ketten aludtak, az autó ablakára filctollal az volt írva: "ha van jegyed, kopogj".

A szervezők szerda délután jelentették be, hogy elfogytak a jegyek, valamint a bérletek, és azt kérték, hogy ne induljanak el a Balaton Soundra azok, akiknek nincsen elővételben megváltott belépőjük.

A helyszínen ennek ellenére sokan érdeklődtek eladó jegyek után, és az internetes fórumokon folyamatosan keresik a jegyeket.

A rendezvény honlapján és más internetes fórumokon az eredetileg 17 ezer forintba kerülő bérleteket 20 és 40 ezer forint között kínálják, a 7 ezer forintos napijegyért pedig van aki 20 ezer forintot ajánlott.

A szervezők összesen 13 ezer bérletet adtak el, és mintegy 7-7 ezer napijegyet a pénteki, illetve a szombati napra. A tavalyi rendezvény 32 ezres látogatószáma után az idén ennek másfélszeresére számítanak.

A csütörtöki "bemelegítő" napot követően pénteken már teljes erővel dübörög majd a fesztivál. A második nap leginkább várt koncertje a brit Massive Attack fellépése lesz, amely 22 órakor kezdődik a nagyszínpadon.

A trip-hop stílus egyik legjobb együttese számos nemzetközi fesztiválon bizonyított már, igaz, a Goldfrapp 18 órakor kezdőd koncertje is várhatóan sok nézőt vonz majd.

Az éjszakai kínálatban elsősorban a holland Armin van Buuren nevét kell megemlíteni, akit 31 éves kora ellenére már a legrutinosabb és legismertebb trance előadóként tartanak számon. Energikus és dallamos szettjét várhatóan hajnal 2-től lehet majd hallani.

A 31 éves Arminról mindent elmond, hogy a DJ Mag újság 2007-es szavazásán 400 ezer voksoló bevonásával az év legjobb lemezlovasának választotta. Karrierje 1999 óta töretlenül ível felfelé, a legismertebb klubok és fesztiválok folyamatos fellépője.

2008-as "Armin Only" nevet viselő buliját - amelyen kilenc órán át zenélt 16 ezer rajongója előtt Utrechtben - a holland nemzeti televízió élően közvetítette. Az "egyéni estnek" akkora sikere volt, hogy várhatóan jövőre már Mexikóban, Lengyelországban, Kanadában és Csehországban is megrendezik.

Nem mindennapi csemegével készülnek a techno kedvelőinek a szervezők, hiszen a fesztiválon fellép a minimál stílus egyik legnagyobb egyénisége, a kanadai születésű Ritchie Hawtin is. A honi rajongók egyik nagy kedvence utoljára 2005 nyarán járt Magyarországon, és adott felejthetetlen bulit a Hajógyári-szigeten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását