2024. április 23. - Béla

Ikerterhesség

Brit orvosok gyakran hívják fel a figyelmet az ikerterhesség veszélyeire a mesterséges megtermékenyítés során, amerikai kollégáik azonban ezzel nem feltétlenül értenek egyet. Szerintük a rizikót gyakran túlbecsülik az öreg kontinens orvosai.
2008. július 9. szerda 13:14 - Hírextra
Az egyik New York-i, lombikbébi-programmal foglalkozó orvos szerint az ikerterhesség vállalása nem jelent több kockázatot, mint két gyermek egymás utáni szülése együttesen. Ha pedig valaki két gyermeket szeretne, kockázati szempontból szinte mindegy, hogy egyszerre vagy külön-külön szüli-e meg őket.

Norbert Gleicher álláspontjával nem értenek egyet a vezető brit mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó szakemberek, akik szerint az ikerterhesség többszörös kockázatot jelent a gyermekek és az anya egészségére is. Ők rámutatnak: az ikreket váró anyák és gyermekeik 60 százaléka szorul intenzív terápiára a szülés előtt.

Nagy-Britanniában a lombikbébi-klinikák nemrég célul tűzték ki, hogy jelentősen csökkentik az ikerterhességek számát, jelenleg ugyanis minden negyedik sikeres beültetésből születik két vagy több gyermek.

Ennek érdekében olyan új eljárásokon dolgoznak a kutatók, amelyek még sikeresebbé teszik a beavatkozásokat, hogy elegendő legyen mindössze egy megtermékenyített petesejt visszaültetése az anyaméhbe.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását