2024. május 5. - Györgyi

Egészségesek a mirelit babák

A fagyasztott embrióból született babák súlya nagyobb, a születési rendellenességek kockázata pedig nem nagyobb náluk és legalább annyira egészségesek, mint friss embrióból fogant társaik - számoltak be dán kutatók eredményeikről az Európai Humán Reproduk
2008. július 9. szerda 10:05 - Hírextra
Az embriók lefagyasztásával elkerülhető, hogy a nőknek többször át kelljen esniük azon a folyamaton, melynek során érésre késztetik és kinyerik petesejtjeiket.

A koppenhágai egyetem kutatói megvizsgálták mind az 1267 gyereket, akik 1995 és 2006 között fagyasztott embrióból születtek Dániában, és összehasonlították őket azzal a mintegy 18 ezer gyerekkel, akik ugyanezen időszakban friss embrió beültetésével fogantak.

A dán nemzeti regiszterből származó adatok azt mutatták, hogy a fagyasztott embrióból született bébik átlagos születési súlya mintegy 200 grammal nagyobb volt, koraszülés és kis súllyal születés ritkábban történt - közölte az Anja Pinborg által vezetett kutatócsoport.

Nem találtak több születési rendellenességet a fagyasztott embrióból születettek közt, sőt kevesebben kerültek közülük az újszülött intenzív osztályra.

A néhol jobb egészségügyi adatokat azzal magyarázzák az eddigi legnagyobb ilyen összehasonlító vizsgálatot lefolytató kutatók, hogy a fagyasztáis eljárást vélhetően csak a legerősebb embriók élték túl.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását