2024. május 2. - Zsigmond

Magyarok az indiai "dzsungeliskolákért"

Fiatalok székesfehérvári köre 1975-ben kezdett globális problémákkal foglalkozni (ld. Környezetvédelmi Lexikon). 1977-től szerveztek magyarországi támogatást a gujarati (India) "dzsungeliskolák" számára, a szegény falusi és törzsi lányok iskoláztatása, a
2007. december 30. vasárnap 20:32 - Hírextra

Az EU-csatlakozás óta Magyarország donor ország, segíti a fenntartható fejlődésben az emberiség nálunk sokkal szegényebb nagy többségét. Az iskolák vezetője, a híres indiai emberi jogi mozgalmár, Cedric Prakash SJ idén hetedszer járt Magyarországon. A szegény lányok iskolázása, a nők reproduktív jogai, a családtervezés a legfontosabbak az emberiség Földre nehezedő terhének, az ökológiai lábnyomnak a csökkentéséhez.

A BOCS Alapítvány egy hónapig tanártovábbképzést tartott az indiai iskolahálózat több száz nevelőjének. Az ehhez kifejlesztett, nyelvi és kulturális különbségeket áthidaló, áram nélkül is működő Földanya csoportoktató játék magyar és nemzetközi konferenciákon, tanárképzéseken is nagyon hasznosnak bizonyult:

http://bocs.hu/index.php?&t=/fdk/minden.php?d=1442

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását