2024. április 19. - Emma

Megkezdődött a Bartók Fesztivál

A Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődött meg Szombathelyen hétfőn a 25. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Bartók Fesztivál.
2008. július 7. hétfő 23:57 - Hírextra
A hagyományokat követve az esti nyitókoncertnek idén is a Bartók Terem adott helyet. Az est programján Bartók Béla 2. hegedűversenye mellett Csapó Gyula kortárs zeneszerzőnek az alkalomra írt műve, valamint Stravinsky Tűzmadár szvitje szerepelt Alpaslan Ertüngealp vezényletével, Kelemen Barnabás hegedűművész közreműködésével.

Igric György fesztiváligazgató az MTI-nek elmondta: a július 17-ig tartó fesztivál programjával kicsit formabontó módon a Távol-Kelet kultúrája felé igyekeznek közelíteni, kínai, japán, és indonéz fellépők is lesznek a koncerteken.

Minden délben a város főterén adnak ízelítőt az esti zenei élményekből, kedvet csinálva ezzel a Bartók Fesztivál programjába való bekapcsolódásra a helyieknek és a Szombathelyre érkező turistáknak egyaránt.

A fesztiválhoz kapcsolódó Nemzetközi Bartók Szemináriumon két héten át mintegy száz fiatal muzsikus ismerkedhet Bartók Béla zenéjével, olyan mesterek irányítása mellett mint Pauk György, Peskó Zoltán, Michael Collins, és olyan előadók tolmácsolásában mint Ránki Dezső és Kelemen Barnabás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását