2024. április 30. - Katalin, Kitti

Leszavazták

Érdemi vita nélkül leszavazták a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának kedd délutáni ülésén az MSZP-SZDSZ képviselők Bagdy Gábor (KDNP) azon kezdeményezését, hogy az önkormányzat vizsgálja ki a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulásnál kirobbant
2008. július 8. kedd 18:38 - Hírextra
Nem támogatta a várost vezető koalíció a KDNP frakcióvezetőjének azon indítványát sem, hogy a BKV-vezérigazgatói pályázatokat értékelő bizottság írásos véleményét öt nappal a gazdasági bizottság döntése előtt kapják meg a testület tagjai.

Az elutasított javaslatok közt szerepelt az is, hogy a háromfős értékelő bizottság minden tagját és a három legjobbnak tartott pályázót hívják meg a gazdasági bizottság ülésére, hogy meghallgathassák őket.

A BKV-vezérigazgatói pályázatokkal kapcsolatban a gazdasági bizottság tagjai, akik két hét múlva döntenek az új cégvezető személyéről, semmilyen tájékoztatást nem kaptak. Így hivatalosan azt sem ismertette senki az ülésen, hogy számszerűen hányan pályáztak a posztra.

Bagdy Gábor úgy vélte, az egész eljárás arra utal, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíció "a szőnyeg alá akarja söpörni az egész kérdést".

Wieszt János (MSZP) még az indítvány elutasítása előtt felvetette ugyan, hogy minél több pályázót hívjanak meg két hét múlva, a döntéshozatalnál azonban már nem szavaztak erről a javaslatáról.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulással összefüggő korrupciós botrány kapcsán Székely Gábor (SZDSZ), aki alelnökként a távollévő szocialista elnök helyett vezette az ülést, megjegyezte, még azt sem tudni, hogy a társulással összefüggő tulajdonosi jogokat ki gyakorolja az önkormányzatnál.

Még a napirendről folytatott vitában a bizottság Hutiray Gyula (Fidesz) javaslatára megerősítette azt a hetek óta nem teljesült korábbi határozatát, amelyben tájékoztatást kértek a főpolgármestertől és a főjegyzőtől arról, hogy ki gyakorolja a tulajdonosi jogokat a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. esetében.

Hutiray Gyula javaslatát az ülés elején még abszolút többséggel nem rendelkező MSZP-SZDSZ képviselők azért fogadták el az ülésen elhangzottak szerint, hogy megkezdhessék a napirendi pontok tárgyalását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását