2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Gyurcsányt nem érdekli a lakosság

Gyurcsány Ferenc nyilvánvalóan nem érdekelt abban, hogy megvédje a lakosságot az energiaárak és az élelmiszerárak növekedésének hatásától - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. július 4. péntek 15:20 - Hírextra
Az ellenzéki képviselő, aki a miniszterelnök sajtótájékoztatójára reagált, úgy fogalmazott: "minden várakozásunkat alulmúlta az a teljesítmény, amit Gyurcsány Ferenc ma a déli órákban mutatott, azt is mondhatjuk, hogy lehangoló volt Gyurcsány Ferenc álláspontja".

A kormányfő olyan gyakran cseréli politikai és ideológiai álláspontját, mint más az ingét, "néha szociálisan érzékeny demagógként, néha pedig kérlelhetetlen lelkű technokrata reformerként mutatkozik" - jelentette ki.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Európa legtöbb országában ismerik az élelmiszerek többlépcsős áfáját. Vagyis az alapvető és a nem alapvető élelmiszerek között az áfa tekintetében is különbséget tesznek - magyarázta.

Az alapvető élelmiszerekkel kapcsolatban megjegyezte azt is: a kormány következetesen nem tud különbséget tenni a lazac és a sertéshús között. Hozzátette: a kormány a Fidesz javaslatát következetesen úgy kívánja értelmezni, hogy a párt az összes élelmiszer áfáját akarja leszállítani - mondta.

Navracsics Tibor hangsúlyozta azt is: csak az energiahordozók árának emelkedéséből a költségvetésnek körülbelül 30 milliárd forint többletbevétele van. A Fidesz javaslatának hatására összesen 24 milliárd forint bevételkiesése lenne a költségvetésnek - tette hozzá.

"Gyurcsány Ferenc nyilvánvalóan nem érdekelt abban, hogy megvédje a lakosságot az energiaárak és az élelmiszerárak növekedésének hatásától" - közölte az ellenzéki politikus, majd hozzátette: nem érdekelt, mert ez többletbevételt jelent a költségvetés számára, és ezt a többletbevételt a miniszterelnök "agitációs propaganda célokra akarja használni a jövőben is".
Mindenki számára nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc nem tudja kezelni az élelmiszerár-emelkedést - jelentette ki Navracsics Tibor.

Gyurcsány Ferenc pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz adócsökkentési javaslatai csődbe vihetik az országot, és csak rövid távú politikai haszonszerzésre irányulnak.
"Valaki csúnyán elárulja Magyarországot, valaki eladja a politikusi tisztességet csak azért, mert az elmúlt napokban pár százalékkal csökkent a népszerűsége" - fogalmazott. Véleménye szerint Orbán Viktor - bár nem közgazdász - pontosan tudja, milyen hatása lenne a javaslataiknak. Ez csalás, mindannyiunk kontójára - jelentette ki.

A miniszterelnök elismerte, hogy a kormány nem rövid távú megoldást kínál, de mint mondta, dolgoznak azon, hogy enyhítsenek az energia- és élelmiszerárak emelkedése miatti nyomáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását