2024. május 20. - Bernát, Felícia

A Momentum harca az akkugyár ellen

A Momentum debreceni önkormányzati képviselői és helyi aktivistái hétfő óta blokád alatt tartják a debreceni polgármesteri hivatalt és senkit sem engednek be az épületbe.
2023. július 26. szerda 13:19 - HírExtra

Céljuk, hogy Papp László, polgármester írjon ki helyi népszavazást az akkugyárakról. Ma Mándi László és Szabó Bence, a Momentum önkormányzati képviselői sajtótájékoztatót tartottak a helyszínen és “mérgező” jelzéssel ellátott hordókat vittek az épülethez, ezzel tiltakozva az aksigyárak környezetszennyezése ellen.

A sajtótájékoztatón a Momentum politikusai elmondták: “A mikepércsi anyákkal sikerült feltartóztatni Papp Lászlót, azonban ő nem hallgatta meg a debreceniek akaratát. Mi viszont nem adjuk fel! Petíciót indítunk, amelynek a célja az, hogy írjanak ki népszavazást az akkugyárak építéséről. Ezek a gyárak méreggyárak, amelyek veszélyeztetik a helyiek egészségét és mérgezik, valamint felzabálják a vízkészletet!”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását