2024. április 28. - Valéria

Egyetemi, múzeumi frigy

Megállapodást kötött csütörtökön a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Szépművészeti Múzeum vezetője arról, hogy a két intézmény kölcsönösen segíti egymás munkáját egyebek mellett a kutatás, a restaurátor-képzés és a könyvtárak együttműködése terén - közöl
2008. július 3. csütörtök 15:08 - Hírextra
Elmondta: a megállapodás értelmében az egyetemisták lehetőséget kapnak arra, hogy a Szépművészeti Múzeumban őrzött műtárgyakról, főként festményekről helyszíni másolatot készíthessenek tanulmányi célra.

A hallgatók emellett részt vehetnek műtárgyak helyreállításában, restaurálásában és megtekinthetik a raktári anyagokat, az időszaki és állandó kiállításokat is.

A megállapodás szerint a múzeum dolgozói használhatják az egyetem szakkönyvtári törzsanyagát, kutatómunkát végezhetnek, s mivel az egyetem is rendelkezik kiállító teremmel, hasonló témájú vagy egymást kiegészítő tárlatok megrendezésére is lehetőség nyílik.

Fontos része a dokumentumnak a könyvtárak együttműködése, amely az elektronikus adatbázis és a dokumentum-ellátás bővítését célozza, de lehetőséget biztosít egyes adatbázisok közös megvásárlására is.

Kőnig Frigyes kiemelte: a két intézménynek számos alapfeladata, egyebek mellett a kulturális örökség védelme és a vizuális nevelés egybevág, éppen ezért az a céljuk, hogy a múzeumban és az egyetemen felhalmozott szellemi tőkét és tudást kölcsönösen használhassák fel a jövőben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását