2024. április 29. - Péter

A berlini panoptikumban már lezajlott az elnökváltás

A berlini Tussaud panoptikumban jövő kedd helyett már csütörtökön megtörtént az amerikai elnökváltás, ugyanis az Egyesült Államok (egyelőre) leendő elnöke már csütörtökön kiszorította elődjét a központi teremből, s elfoglalta az őt megillető helyet Angela
2009. január 15. csütörtök 14:10 - Hírextra
A kancellár mellett eddig pompázó George Bushnak a kiállítás felelősei máshol keresnek helyet, a leköszönő elnök azonban egyelőre "felújításra" szorul.

A meghívott vendégek mellett látogatók tömege köszöntötte kora délelőtt a panoptikumban a német fővárosban amúgy rendkívül népszerű Barack Obamát, aki - igaz, most csak viaszba öntve - fél év elteltével tért vissza Berlinbe. Obama tavaly nyáron - még az amerikai elnökválasztás előtt - tett látogatást Németországban, s a berlini Győzelmi Oszlopnál tartott beszédét mintegy 200 ezren hallgatták végig.

A tulajdonos Merlin Entertainments képviselői csütörtökön elmondták, hogy nem volt könnyű dolguk Obamával, az újdonsült amerikai elnök "megmunkálása" ugyanis mintegy három hónapig tartott.

Elmondták, hogy Barack Obama rendkívül együttműködő volt, hagyta, hogy a viaszfigura hiteles kialakítása érdekében fejétől talpáig több száz mérést hajtsanak végre rajta, s ugyancsak több mint száz fotó készüljön róla, különösen a fejéről, ami egy viaszfigura esetében a legkeményebb "diónak" számít. Ráadásul az őt "formába" öntőknek még egy öltönyt is ajándékozott, mégpedig olyat, amilyet az amerikai elnökválasztás napján viselt, így a panoptikum illetékesei arról készítettek utánzatokat, s a legjobb fazonú került végül a széles mosolyú, karba tett kezű viaszfigurára. Annak költségei amúgy meghaladták a 200 ezer eurót.

A viaszfigura egyébként 187 centiméter magas, akárcsak Barack Obama. Súlya azonban csak 50 kilogramm, azaz jóval kevesebb, mint a leendő elnök valódi testsúlya.

A szervezők most arra számítanak, hogy Obama németországi népszerűsége miatt - egy időre legalábbis - mindenkép megugrik a panoptikum látogatottsága.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását